標題: [新聞][2008-12-24] 拍攝《普天同愛》MV (綜合新聞) [打印本頁]

作者: Kitty    時間: 2008-12-23 19:31     標題: [新聞][2008-12-24] 拍攝《普天同愛》MV (綜合新聞)

東方日報 (即時新聞)
黃宗澤浸浴拍MV想縮沙
【16:06】2008年12月23日

【on.cc專訊】 黃宗澤(Bosco)日前為新歌《普天同愛》拍攝MV,由於歌曲講述一個人孤單度聖誕,故導演特別為他布置一個十分美麗的聖誕之家,更要求他躺在浴缸中唱聖誕情歌。Bosco見到氣氛濃厚的聖誕場景時,驚喜得嘩嘩聲不停讚靚,但當他得悉要浸浴,竟一度想縮沙,導演更抵死地嚇他:「我話沖就沖,一陣會有人通知你除衫!」嚇得Bosco驚上加驚!

[attach]984[/attach]
Bosco為拍到一條出位的MV甘願乜都做!

作者: Kitty    時間: 2008-12-23 20:04

蘋果動新聞
黃 宗 澤
瞓 浴 缸 護 下 體

黃 宗 澤 ( Bosco ) 最 近 為 新 歌 《 普 天 同 愛 》 拍 MV , 導 演 安 排 他 和 衣 躺 在 浴 缸 中 拍 攝 , 他 甫 到 場 , 見 到 浴 缸 , 以 為 要 拍 出 浴 場 面 , 即 口 窒 窒 問 導 演 : 「 泡 泡 浴 ? 唔 係 啩 , 咁 凍 ? 唔 係 女 仔 先 沖 咩 ? 」

他 之 後 笑 說 : 「 之 後 工 作 人 員 倒 一 堆 波 波 裝 飾 落 我 個 身 度 , 我 即 刻 用 手 遮 住 重 要 部 位 , 佢 哋 仲 叫 我 放 鬆 啲 , 話 唔 會 整 親 我 。 嗰 啲 波 波 實 心 架 , 倒 落 嚟 嗰 陣 我 聽 到 撞 到 個 缸 鏗 鏗 聲 , 自 然 反 應 咪 護 住 囉 ! 」

[attach]980[/attach]
黃 宗 澤 瞓 浴 缸 護 下 體 。
作者: Kitty    時間: 2008-12-23 20:06

星島日報 (即時新聞)
Bosco拍MV在寒冬下沖「泡泡」浴

為新歌《普天同愛》拍攝MV的黃宗澤(Bosco),被導演作弄,表示要Bosco在寒冬下赤裸沖泡泡浴。Bosco笑道:「真的被嚇死!天氣好凍呀,好彩原來導演講笑,那些那謂泡泡浴,其實是聖誕裝飾的波波!」在工作人員把聖誕波波倒落Bosco身上時,他還緊張得雙手護著重要部位,引得工作人員狂笑!

[attach]981[/attach]

[attach]982[/attach]

[attach]983[/attach]
作者: Kitty    時間: 2008-12-24 11:31

東方日報
黃宗澤浸「泡泡浴 」急護下體
24/12/2008

黃 宗 澤 ( Bosco ) 日 前 為 新 歌 《 普 天 同 愛 》 拍 攝 MV , 拍 攝 期 間 導 演 要 求 Bosco 睡 在 浴 缸 中 唱 聖 誕 情 歌 , 不 過 Bosco 聽 到 要 拍 泡 泡 浴 鏡 頭 時 , 一 臉 驚 訝 的 反 問 : 「 唔 係 女 仔 先 拍 泡 泡 浴 鏡 頭 咩 ? 」 及 後 Bosco 得 悉 只 是 連 衣 服 睡 在 浴 缸 上 , 而 泡 泡 亦 只 是 聖 誕 掛 飾 , 即 時 鬆 了 口 氣 。

及 後 工 作 人 員 將 「 泡 泡 」 倒 入 浴 缸 , Bosco 即 緊 張 得 用 雙 手 護 住 重 要 部 位 , 引 得 工 作 人 員 哈 哈 大 笑 , Bosco 說 : 「 啲 『 泡 泡 』 實 心 架 , 倒 落 嚟 嗰 陣 我 聽 到 個 缸 鏗 鏗 聲 , 我 自 然 反 應 咪 護 住 囉 ! 」 另 外 , Bosco 表 示 入 行 後 很 少 機 會 慶 祝 聖 誕 , 因 為 他 希 望 努 力 工 作 賺 錢 , 然 後 買 間 大 屋 跟 母 親 同 住 , 認 真 孝 順 。

[attach]985[/attach]
Bosco 睡 在 充 滿 聖 誕 feel 的 浴 缸 中 為 新 歌 拍 攝 MV 。
作者: Kitty    時間: 2008-12-24 11:32

太陽報
黃宗澤浸「泡泡浴」 保護要害
24/12/2008

黃宗澤(Bosco)日前拍新歌《普天同愛》MV,首歌係講一個人孤單過聖誕,導演特別為Bosco搭建咗一間好靚嘅聖誕屋,仲要佢瞓喺浴缸度邊唱情歌邊沖「泡泡浴」,Bosco知道後好大反應:「泡泡浴唔係女仔先浸架咩?」後來知道原來係著住衫扮沖涼,佢先鬆一口氣!當工作人員倒啲波波落Bosco嗰度時,佢好緊張咁護住重要部位,仲話:「啲波波實心架!我聽到啲波波撞到個缸鏗鏗聲,自然反應咪護住囉!」
Bosco話入行後每年聖誕都要做嘢,細個媽咪會買禮物送畀佢,依家輪到佢努力工作儲錢,希望將來買大屋同媽咪住。

[attach]986[/attach]
作者: Kitty    時間: 2008-12-24 11:35

蘋果日報
黃 宗 澤 護 要 害 防 撞 波

黃 宗 澤 ( Bosco ) 最 近 為 新 歌 《 普 天 同 愛 》 拍 MV , 導 演 安 排 Bosco 和 衣 躺 在 浴 缸 中 , 孤 獨 唱 聖 誕 情 歌 。 Bosco 甫 來 到 現 場 , 不 知 就 裡 , 見 到 有 浴 缸 , 以 為 天 寒 地 凍 要 拍 出 浴 場 面 , 即 口 窒 窒 問 導 演 : 「 泡 泡 浴 ? 唔 係 啩 , 咁 凍 ? 唔 係 女 仔 先 沖 咩 ? 」

碰 缸 鏗 鏗 聲
Bosco 其 後 笑 說 : 「 之 後 工 作 人 員 倒 一 堆 波 波 裝 飾 落 我 個 身 度 , 我 即 刻 用 手 遮 住 重 要 部 位 , 佢 哋 仲 叫 我 放 鬆 啲 , 話 唔 會 整 親 我 。   波 波 實 心 架 , 倒 落 嚟 嗰 陣 我 聽 到 撞 到 個 缸 鏗 鏗 聲 , 自 然 反 應 咪 護 住 囉 ! 」 今 年 是 Bosco 加 入 樂 壇 後 首 個 聖 誕 , 他 說 : 「 26 號 係 boxing day , 希 望 嗰 日 可 以 去 新 城 頒 獎 禮 , 得 到 我 加 入 樂 壇 第 一 個 獎 項 , 咁 呢 個 聖 誕 節 就 真 係 夠 晒 難 忘 喇 。 」
撰 文 : 林 妃

[attach]987[/attach]
黃 宗 澤 見 工 作 人 員 倒 波 , 即 雙 手 遮 著 重 要 部 位 。

[attach]988[/attach]
堆 滿 聖 誕 波 波 的 黃 宗 澤 , 相 當 應 節 。
作者: Kitty    時間: 2008-12-24 11:36

明報
黃宗澤護重要部位
拍MV浸「波波浴」
文章日期:2008年12月24日

【明報專訊】黃宗澤(Bosco)今年聖誕節要開工,未能與「最愛」同慶祝,他稱小時候過聖誕節會收到媽咪送的聖誕禮物,現在大個仔最想多掙錢買大屋與媽咪一起住,相信媽咪不會介意他未能相伴度聖誕。問他會否約女友?Bosco笑說:「都話要開工囉!Boxing day我會出席勁爆頒獎禮,希望獲得我加入樂壇第一個獎項。」

被導演整蠱

早前他拍攝新歌《普天同愛》MV,拍攝現場佈置成聖誕之家,Bosco陶醉在聖誕氣氛中。意想不到導演突然叫他除衫瞓浴缸,他大膽反抗,說女生才會浸泡泡浴。原來導演整蠱Bosco,他是穿著衣服浸「波波浴」唱情歌。工作人員將聖誕波波倒在他身上,Bosco自然反應出手護着重要部位,引得工作人員哈哈大笑。這首歌是講述他孤單度聖誕,Bosco笑說這個波波浴很特別,還有飄雪效果很有聖誕氣氛。

記者:唐嘉晞

[attach]989[/attach]
黃宗澤笑說這次浸波波浴很特別,還有飄雪效果很有聖誕氣氛。  

[attach]990[/attach]
黃宗澤表現出孤單度聖誕的心情。
作者: Kitty    時間: 2008-12-24 11:38

大公報
黃宗澤和衣搞笑沖波波浴

黃宗澤(Bosco)日前為新歌《普天同愛》拍攝MV,由於歌曲是講述一個人孤單度聖誕,所以導演特別為Bosco布置了一個十分美麗的聖誕之家,更要他睡在浴缸中唱聖誕情歌。晚上於片廠拍MV,Bosco到埗後,見到美麗的聖誕裝飾,即嘩嘩聲不停話靚,叫助手拍照留念。由於掛住影相,沒細心聽導演講解拍攝程序,當Bosco聽到有浴缸泡泡浴鏡頭時,他才回神問導演細榮:「沖涼?泡泡浴?唔係啩,咁凍?泡泡浴不是女仔先沖咩?我一個男人泡泡浴會不會不是太好呀?」而導演就捉弄他說:「咁驚做咩?我話沖就沖……一陣會有人通知你除衫……」嚇到Bosco呆了不懂反應。

到真正拍到泡泡浴鏡頭時,Bosco才知被整蠱,他只是需要連衣服睡在浴缸中,工作人員會倒下所謂的「泡泡」聖誕裝飾堆滿他身上。但見工作人員向Bosco倒「波波」,臥在浴缸中的他用雙手護著重要部位,引得現場工作人員哈哈大笑,「放鬆些,我們會慢慢倒落去,不會擊中你啦。」Bosco笑道:「那些『波波』實心的,倒落去的時候我聽到撞到個缸『鏗鏗』聲,我自然反應咪護住囉,哈哈。」這樣的聖誕「波波浴」Bosco笑言:「從未如此沖涼過!重落住飄雪拍,即刻覺得自己首歌好有聖誕feel呀!」

如聖誕得獎最難忘

對聖誕這個節日,Bosco說自己也十分喜愛,不過入行後近年也很少機會慶祝聖誕,節日也是工作中度過,他說:「細個時,媽咪會買聖誕禮物給我。現在大個仔最想是努力工作搵多些錢,然後買間大屋同媽咪住,我諗咁樣她會開心過我買聖誕禮物給她囉。」至於會不會相約女朋友度聖誕,Bosco就說:「都話工作中度過囉。今年都不例外,要開工。二十六號還要去新城頒獎禮添,二十六號是Boxing Day,希望那日可以去頒獎禮得到我加入樂壇第一個獎項,那○八年這個聖誕節就真的讓我十分難忘了。」

[attach]991[/attach]
圖:黃宗澤在滿布聖誕裝飾的場地,拍新歌MV
作者: Kitty    時間: 2008-12-24 11:39

文匯報
黃宗澤「普天同愛」 穿衣喜「浸」泡泡浴
[2008-12-24]

【本報訊】(記者 植毅儀)黃宗澤日前為新歌《普天同愛》晚上於片廠拍MV,黃宗澤到步後,見到美麗的聖誕裝飾,即嘩嘩聲不停話靚,叫助手拍照留念。由於掛住影相,沒細心聽導演講解拍攝程序,當黃宗澤聽到有浴缸泡泡浴鏡頭時,他才回神問導演:「沖涼?泡泡浴?唔係啩,咁凍?泡泡浴唔係女仔先沖咩?我一個男人泡泡浴會不會唔係好好呀?」

導演就故意捉弄他說:「咁驚做咩?我話沖就沖……一陣會有人通知你除衫。」嚇到黃宗澤呆了不懂反應。到真正拍到泡泡浴鏡頭時,黃宗澤才知被捉弄,他只是需要連衣服睡在浴缸中,工作人員會倒下所謂的「泡泡」聖誕裝飾堆滿他身上。這樣的聖誕「波波浴」,黃宗澤笑言:「從未如此沖涼過,仲落住飄雪拍,即刻覺得自己首歌好有聖誕feel呀!」

[attach]992[/attach]
■黃宗澤的七彩「泡泡浴」果然與眾不同。

歡迎光臨 黃宗澤國際官方影迷會論壇 Bosco Official Fan Club Forum (http://forum.wongchungchak.com/) Powered by Discuz! 6.0.0