發新話題

[讀心神探] PA手記

[讀心神探] PA手記

第一篇

非常神探
網誌日期:2010.10.04 (一) 4:45PM
今晚神探出擊!破案不是靠把槍,而是靠觀察疑犯的神情及小動作來判斷他的行為及有否講大話!跟著會由小pa華仔為大家update!請大家多多指教!
先送上兩大型警的照片給大家當作見面禮!

* 討厭不問自取*

第二篇

「搏命」Bosco
網誌日期:2010.10.06 (三) 4:52PM

讀心神探前晚首播,至今華仔已收到不少觀眾的好評!保怡的演技固然大受讚賞,說他扮演神探十分專業,而神奇的讀心術亦令觀眾驚嘆不已!另一邊廂,Bosco雖然在戲中仍對讀心術半信半疑,但正如第一集阿田所講,Bosco好搏!原來他戲裡戲外也一樣。華仔特意找了一些Bosco「搏命」的照片,希望他的粉絲不要心疼吧!

另外,上次有網友話鍾意Aimee,送多張Aimee和Bosco對稿的照片給大家吧!

* 討厭不問自取*

第三篇

保怡做足功課
網誌日期:2010.10.07 (四) 5:23PM

上次講到,保怡演讀心神探非常專業。甚麼「微表情」、「社交距離」、「親密距離」,這些深奧的讀心術語,佢在戲中解釋得頭頭是道。有咁好效果,除了本身好戲之外,其實保怡戲前亦做足功課!不如由保怡自己講下點樣準備,仲有何解佢拍完《讀心神探》反而肥左!

* 討厭不問自取*

第四篇

Bosco識轉筆!
網誌日期:2010.10.11 (一) 2:35PM

華仔在TVB討論區睇到,有讀者問Bosco是否真的識轉筆。答案是佢真的識轉筆,而且轉得唔錯!其實拍完《讀心神探》,不單止Bosco識轉筆,連Amiee都識轉!不過,畢竟佢兩個都唔係專業轉筆者,拍戲時仲要邊轉邊背稿,真的一點不易啊!

http://programme.tvb.com/drama/everymoveyoumake/video/120715

上集Bosco無剪接連續轉筆36秒片段,睇到華仔拍爛手掌,而家放畀大家重溫啦!

另外再送一段Amiee邊轉筆邊讀稿NG片啦!

Aimee邊轉筆邊讀稿
[wmv]http://img.b.tvb.com/wp-content/blogs.dir/drama/files/2010/10/42.flv[/wmv]

* 討厭不問自取*

第五篇

Aimee可愛NG
網誌日期:2010.10.13 (三) 2:57PM

自從上星期Bosco同Aimee在戲中正式拍拖,有唔少朋友同華仔講,佢兩個睇落郎才女貌,天生一對,仲問華仔佢地在戲中會唔會分手。當然,天機不可泄漏,欲知後事如何,大家記得準時每晚九點半,扭開電視睇《讀心神探》啦!不過華仔就可以送兩段Aimee的NG片畀大家睇下(點解唔放Bosco?因為Bosco已經做了兩次PA手記主角,華仔怕大家話我偏心呀)。

* 討厭不問自取*

第六篇

巧遇發哥
網誌日期:2010.10.15 (五) 10:37AM

前晚那集,胡楓飾演的王振宇在山上死去,大批警員上山搜證。原來拍這場戲時,有個大人物剛好行山經過,一眾演員好似見到偶像一樣,捉住這個人合照。佢係邊個?就係周潤發,發哥喇!

Bosco平時就係偶像,遇到發哥時,成個小fans咁,大家睇下!

---------希望大家可以繼續支持我們!

發新話題